Om Projektet

Bakgrund
Bibeln är världens bästa och viktigaste bok, men det kan ibland vara svårt att få tid och inspiration till att läsa den. Vi funderade lite kring detta och kom då på att det kanske kan vara lättare att lyssna till de fantastiska berättelserna istället. Då kan man ju göra det när som helst, till och med samtidigt som man cyklar eller vilar i hängmattan.

Vi skrev därför om de sexton kapitlen i markusevangeliet till sexton raplåtar och spelade in dem till musik. Texterna är anpassade för rytmen och musiken men innehållet är detsamma.

Vår önskan är att hjälpa barn och unga att få ta del av Bibeln och få lära känna Bibelns huvudperson: Jesus. Förhoppningsvis blir de så nyfikna att de vill läsa vidare i världens bästa bok.
Vilka är vi?
Andreas Tärnvind har skrivit texterna och rappar på alla låtar. Magnus Boqvist har ansvarat för musiken och spelat in allt i sin studio. Båda bor i Göteborg där de också gillar att dricka kaffe och spela spel.
 
Magnus och Sofia Sternegård har gjort de fina bilderna i häftet och sett till att allt ser så snyggt ut. De bor i Stockholm tillsammans med sina barn Judith och Seth.
 
Dmitry Borodco bor i Vitrysslands huvudstad Minsk där han jobbar som pastor i en kyrka. Det är han som ansvarat för det tekniska kring sajten.
 
Carina och Stefan Öberg bor i Stockholm och är grundare av markusbok.se. Det är de som ansvarat för hela projektet och sett till att hela det blivit av.
 
Användning och kontakt
Vem som helst får ladda ned låtarna och lyssna hur mycket man vill. Det är helt gratis. Om du istället vill ha en dubbel-CD med alla låtar kan du beställa den här för 162:-.
För kommentarer eller frågor angående markusbok.se - hör gärna av dig till oss på info@markusbok.se. Vi vill gärna veta vad du tycker är bra och vad vi kan göra bättre. Det skulle vara jätteroligt att höra av dig!

© Copyright Stefan Öberg